Search

Thursday, May 15, 2008

Taliban zweren wraak na 'Amerikaanse raketaanval'





De Taliban zullen wraak nemen op de Verenigde Staten voor een raketaanval op een Pakistaans dorp bij de grens met Afghanistan. Dat heeft de Pakistaanse Taliban-leider Faqir Mohammed donderdag gezegd. Bij de aanval zouden zeven mannen zijn omgekomen.






In het dorp, Damadola, zouden zich woensdag zeker twee explosies hebben voorgedaan, waarbij een huis werd verwoest. Inwoners zeggen dat ze kort voor de explosies onbemande vliegtuigjes zagen vliegen. In het verwoeste huis zouden Taliban-leiders bijeen zijn geweest. Het Pakistaanse leger kon geen details verstrekken en de VS kon het bericht niet bevestigen.
Mohammed zei dat de mannen een martelaarsdood zijn gestorven, maar dat hun bloed niet voor niets heeft gevloeid. "Als Allah het wil zullen we wraak nemen door Amerika te treffen", zei de Taliban-leider. Later op de dag gingen duizenden de straat op om anti-Amerikaanse leuzen te scanderen.
Twee jaar geleden voerde de VS een raketaanval uit op Damadola. Die aanval was gericht tegen de nummer 2 van Al-Qaida, Ayman al-Zawahri. Hij bleef ongedeerd, maar zeker dertien dorpelingen kwamen om het leven.




Geplaats door: Feroz Nikzad

No comments: